Droogvloeren

Een van de regelmatig voorkomende problemen bij een renovatie zijn de oneffenheden of afhellen van de oude plankenvloer. Uitbreken en zowel de steunbalken als de planken herleggen is een oplossing maar meestal een vrij kostelijke oplossing. Meestal gaat ook nog eens het onderliggende plafond kapot. Gyproc, Knauf en Fermacell hebben daarvoor een eenvoudige oplossing: DE DROOGVLOER.

Leggen van droogvloeren

Als basis wordt een kraftpapier gelegd. Daarboven worden droge egalisatiekorrels gestort die vlak getrokken worden. Terug daarboven worden dan de droogvloerelementen gelegd die aan elkaar gekleefd en geschroefd worden. Klaar is kees, want de vloer kan onmiddellijk betreden worden en is klaar voor verder afwerken met vloerbekleding zoals tapijt, parket, tegels enz..

Door zijn lage volumieke massa is geen extra versteviging van de oude vloer noodzakelijk. (Op voorwaarde dat die nog in een begaanbare staat is natuurlijk)

Droogvloer

Rigidur Floor is een kant-en-klaar droog systeem dat kan geplaatst worden zonder enig gebruik van water. Daardoor is een snelle afwerking, zelfs dezelfde dag al, mogelijk en is het ook direct beloopbaar. Het systeem bestaat uit een hard geperste gipsvezelplaat op basis van gips en cellulose vezels. Bovendien wegen de platen verrassend weinig (lage belasting van de vloer) en zijn ze handig van formaat, zodat ze erg gemakkelijk te verwerken zijn.

Het systeem kan worden toegepast op zowel betonnen als houten vloeren, wat het geschikt maakt voor renovatie én nieuwbouw.